top of page

Yoga

_G2R0158.jpg
_G2R0059.jpg

Bij studio Souplesse vind je een dynamisch aanbod van verschillende soorten yoga.

Voor ieder niveau, van beginnende tot ervaren yogi’s. 

Yogavormen

Dynamic Yoga

Doelgroep: Iedereen

Gebaseerd op: Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga en Pralaya Yoga.

Les waarin de houdingen kort worden aangehouden en vaak in series beoefend worden. Vloeiende overgang van houding naar houding. Tijdens de les zijn er een of meerdere “peakposes”. Dit is een oefening waar je naartoe werkt, die je langer doet en die uitdagend is. Je hebt tijdens deze les geen tijd om na te denken. Je aandacht is hier en nu, bij je lichaam en je adem. Gevarieerde lessen met houdingen en oefeningen uit verschillende yogavormen.

Souplesse yoga

Doelgroep: iedereen die soepel wil worden of blijven. Ook zeer geschikt voor 50+ en mensen met een blessure.

Gebaseerd op: Hatha Yoga en Restorical Yoga.

Soms lijkt het alsof je lichaam niet meer doet wat jij wilt. Deze les is speciaal voor mensen die soepel willen worden en blijven. Dit zijn lichte oefeningen om je lichaam in conditie te houden. En lekker met je lichaam te kunnen bewegen. Ook heel geschikt als je niet sportief bent. Je leert lichaamsbewust te worden. En de variatie van de houding te oefenen die bij jouw lichaam past.

MyoYin yoga

Doelgroep: Iedereen

Gebaseerd op: meridiaanleer, elementenleer en triggerpoints.

MyoYin in een combinatie tussen Yin Yoga en Myofascial release. In ons myo (=spierweefsel) en fascia (=bindweefsel) slaan we veel van onze stress op. In deze les beweeg je langzaam en houdt je de oefeningen langer aan. Het zijn vaak liggende of zittende oefeningen. Deze manier van yoga is dé tegenhanger van het jachtige en stressvolle leven. Je leert weer loslaten, je overgeven aan het moment en accepteren. We werken met bolsters, kussens en sensy balls. Hiermee ondersteun of masseer je het lichaam op een zachte manier. Knopen en verklevingen in het weefsel worden los  gemaakt. De bloedsomloop en energiestroom komen op gang. En je weefsels worden beter gehydrateerd. Door deze les vooral langzaam en masserend voor de weefsels te bewegen, laat je lichaam de stress los. En je hoofd leert ook om los te laten. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning.

Mindfull Mama & Mama's in shape

Doelgroep: Mama's (to be)

 

Als je zwanger bent wil je graag op een verantwoorde manier in beweging blijven. Want hoe langer jij actief blijft, hoe sterker en soepeler je lichaam blijft. Dit verminderd kwaaltjes en helpt bij je bevalling en bevordert het herstel erna. Daarom beoefen je yogahoudingen die nú voor jouw lichaam effectief zijn, je verlichting geven of rust brengen. Niet te zwaar en zeker géén puflessen samen met een paar andere zwangere dames. Geen genante gevoelens om bepaalde onderwerpen in een groep te bespreken. En ook geen “je-partner-moet-mee-lessen”.

Deze lessen worden als privéles gegeven. Alle aandacht is voor jou. Zodat jij de handvaten krijgt die je nodig hebt. En zodat je je niet geremd hoeft te voelen om iets te vragen of uit te spreken omdat er vreemde mensen bij zijn. Vooral praktisch en nuchter dus.

Wil je liever in een reguliere groepsles (blijven) meedoen? Dat kan natuurlijk ook. Dan passen we de houdingen voor je aan. We geven je aan welke houdingen geschikt voor je zijn of dat het een goed moment is om even uit te rusten.

Kids Yoga

Doelgroep: Kinderen tussen 4 en 12 jaar

Gebaseerd op: Hatha Yoga

 

Spelenderwijs kennismaken met yoga. Op basis van dierenhoudingen en spelkaarten,  wordt je kind meer bewust van zichzelf. Soepel worden en zelfvertrouwen krijgen horen daar ook bij. Door yoga leert je kind zich te concentreren en rust te nemen. De ademhaling is een belangrijk onderdeel van de les. Door te werken met verschillende thema’s, blijven de lessen afwisselend.

Tiener Yoga

Doelgroep: Tieners

Gebaseerd op: Hatha Yoga

Op een voor tieners passende manier kennismaken met yoga. Soepel worden, zelfvertrouwen krijgen en heel goed voor tieners. Door yoga leren ze zich te concentreren en rust te nemen.

Proefles
_G2R0018.jpg

Proefles

Wil je graag kennismaken met yoga en Studio Souplesse? Bel of mail ons dan voor een gratis proefles!


We maken graag écht kennis met je. Daarom willen we contact met je. We horen graag waarnaar je op zoek bent of wat voor jou niet past. Zo adviseren we de les die bij jou het beste past. En kunnen we je gericht assisteren als je een blessure of zwangerschapswens hebt. Persoonlijk en klantgericht in de omgang, daar staan we voor. 

bottom of page