Mindfulness

Herken je het volgende?
Je vertrekt thuis om naar je werk te gaan. Wanneer je op je werkt gearriveerd bent, kun je je niet meer herinneren of je de thuis voordeur hebt afgesloten. Of je komt tot de conclusie dat je laptop nog thuis ligt. Je hebt niet gezien dat er prachtige bloemen groeien langs je weg naar het werk. Maar je hoofd was wel al bezig met je deadlines, taken en het schema voor vandaag.

Je bent niet bewust met je aandacht bij dit moment, maar je functioneert op automatische piloot. In je hoofd bezig zijn met het volgende verhoogt je stressbeleving. Mindfulness leert je volledig bewust aanwezig te zijn in het huidige moment. Het geeft je ook handvaten om met stress om te gaan. En in je eigen kalmte en kracht te blijven.

Met Mindfulness richt je je aandacht doelbewust op je ervaring van dit moment. Zonder erover te oordelen. Tijdens de les leer je ‘Mindful’ te zijn door bijvoorbeeld aandachtsoefeningen en meditatie. Doordat je bewuster een moment ervaart, geniet je ook meer. Je laat je minder door het leven haasten. En leert jezelf beter kennen.

Er zijn groepslessen Mindfulness. Hierin komen allerlei thema’s aan bod en leer je meer Mindfull in het leven te staan.
Ook kun je privélessen Mindfulness boeken. Dit is met name handig als je aan een bepaald onderwerp wilt werken. Denk dan bijvoorbeeld aan reïntegratie na een burn-out, afvallen, omgaan met pijn en fysieke beperkingen, zwangerschap en bevallen, ouderschap en communiceren.

Mindful Mama

Een zwangerschap is een bijzondere periode. En voor iedereen anders. De een ervaart fysieke ongemakken, de ander probeert verantwoord te blijven werken en bewegen. In relatief korte tijd verandert je lichaam, je denken en handelen. Je hele leven is in verandering! Of het nu om je eerste kindje gaat, of dat je al ouder van een kindje bent, er zijn een heleboel dingen om rekening mee te houden. En is een heleboel dat jou bezig houdt. Soms heb je niet alles in de hand. Daardoor lijkt het soms alsof je in je hoofd leeft, in plaats van in je lichaam.

Daarom bieden wij lessen aan speciaal voor (aanstaande) ouders.
Herken je deze vragen? Dan zijn deze lessen voor jou!

  • Wat kun je doen om je lichaam klaar te maken voor een zwangerschap?
  • Welke oefeningen zijn goed voor je lichaam tijdens en na de zwangerschap?
  • Welke voeding heb je nodig en hoe kun je verantwoord snoepen?
  • Hoe ga je om met je emoties die soms volledig door je hormonen beheerst lijken?
  • Hoe ga je om met je onzekerheden, angsten en stress?
  • Bevallen, hoe doe je dat?
  • Hoe sta je mindful in het leven als er zoveel in je leven in verandering is?
  • Hoe kom en blijf je in balans?

Mindful Mama, lessen waarbij je als (aanstaande) mama werkt met 1 docent. Die jouw coach, bewegingsinstructeur en mindfulnesstrainer is. Nee, dit zijn geen puflessen samen met een paar andere zwangere dames. Geen genante gevoelens om bepaalde onderwerpen in een groep te bespreken. En ook geen “je-partner-moet-mee-lessen”.

Deze lessen worden als privéles gegeven. Alle aandacht is voor jou. Zodat jij de handvaten krijgt die je nodig hebt. En zodat je je niet geremd hoeft te voelen om iets te vragen of uit te spreken omdat er vreemde mensen bij zijn. Vooral praktisch en nuchter dus.

Mindfulness voor Mantelzorgers

Als mantelzorger heb je heel wat om handen. En heel veel aan je hoofd. Voor iemand zorgen die dat zelf niet kan, dat is nogal wat. Accepteren wat wel kan en loslaten wat niet kan… voor de ander én voor jezelf. Vaak is dat nog moeilijker dan de taken die je als manterzorger hebt.
Terwijl jij ook wel eens rust wilt, in je hoofd en voor je lijf.

Als de taken gedaan zijn, maalt je hoofd vaak nog door. Over wat er was… en wat nog kan komen… Dat de patient voor wie je zo goed mogelijk zorgt, niet beter wordt. De ongerustheid als je wegens je eigen dagelijkse beslommeringen niet bij de patient kan zijn.
Door je verantwoordelijkheidsgevoel heb je de neiging jezelf voorbij te rennen. En dat kost veel energie. Energie die je hard nodig hebt. Voor je taken als mantelzorger, voor je gezin, je werk en niet te vergeten, voor jezelf.

Wanneer nam je voor het laatst tijd voor jezelf? En deed je iets dat je leuk vindt? Niet iets dat af moet, of erbij hoort, maar iets waarvan je geniet. Iets waarvan jij energie kríjgt. Zonder je schuldig te voelen. Jij mag immers ook genieten!
Hoe doe je dat? Tijdens de bijeenkomsten “Mindfulness voor Mantelzorgers” leer je hoe je voor jezelf zorgt terwijl je ook voor anderen zorgt. En hoe je hiervan geniet, zonder je schuldig te voelen. Je leert hoe accepteren en met de stroom meezwemmen, gemakkelijker is dan tegen de stroom inzwemmen.