Groepslessen

Dynamic Yoga
Les waarin de houdingen kort worden aangehouden en vaak in series beoefend worden. Vloeiende overgang van houding naar houding. Tijdens de les zijn er een of meerdere “peakposes”. Dit is een oefening waar je naartoe werkt, die je langer doet en die uitdagend is. Je hebt tijdens deze les geen tijd om na te denken. Je aandacht is hier en nu, bij je lichaam en je adem. Gevarieerde lessen met houdingen en oefeningen uit verschillende yogavormen.

Gebaseerd op Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga en Pralaya Yoga.
Doelgroep: iedereen

Souplesse Yoga
Soms lijkt het alsof je lichaam niet meer doet wat jij wilt. Deze les is speciaal voor mensen die soepel willen worden en blijven. Dit zijn lichte oefeningen om je lichaam in conditie te houden. En lekker met je lichaam te kunnen bewegen. Ook heel geschikt als je niet sportief bent. Je leert lichaamsbewust te worden. En de variatie van de houding te oefenen die bij jouw lichaam past.

Gebaseerd op Hatha Yoga en Restorical Yoga.
Doelgroep: iedereen die soepel wil worden of blijven. Ook zeer geschikt voor 50+ en mensen met een blessure.

MyoYin Yoga
MyoYin in een combinatie tussen Yin Yoga en Myofascial release. In ons myo (=spierweefsel) en fascia (=bindweefsel) slaan we veel van onze stress op. In deze les beweeg je langzaam en houdt je de oefeningen langer aan. Het zijn vaak liggende of zittende oefeningen. Deze manier van yoga is dé tegenhanger van het jachtige en stressvolle leven. Je leert weer loslaten, je overgeven aan het moment en accepteren. We werken met bolsters, kussens en sensy balls. Hiermee ondersteun of masseer je het lichaam op een zachte manier. Knopen en verklevingen in het weefsel worden los  gemaakt. De bloedsomloop en energiestroom komen op gang. En je weefsels worden beter gehydrateerd. Door deze les vooral langzaam en masserend voor de weefsels te bewegen, laat je lichaam de stress los. En je hoofd leert ook om los te laten. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning.

Gebaseerd op: meridiaanleer, elementenleer en triggerpoints.
Doelgroep: iedereen

Mindfull Mama, Mama’s in shape
Als je zwanger bent wil je graag op een verantwoorde manier in beweging blijven. Want hoe langer jij actief blijft, hoe sterker en soepeler je lichaam blijft. Dit verminderd kwaaltjes en helpt bij je bevalling en bevordert het herstel erna. Daarom beoefen je yogahoudingen die nú voor jouw lichaam effectief zijn, je verlichting geven of rust brengen. Niet te zwaar en zeker géén puflessen samen met een paar andere zwangere dames. Geen genante gevoelens om bepaalde onderwerpen in een groep te bespreken. En ook geen “je-partner-moet-mee-lessen”.

Deze lessen worden als privéles gegeven. Alle aandacht is voor jou. Zodat jij de handvaten krijgt die je nodig hebt. En zodat je je niet geremd hoeft te voelen om iets te vragen of uit te spreken omdat er vreemde mensen bij zijn. Vooral praktisch en nuchter dus.

Wil je liever in een reguliere groepsles (blijven) meedoen? Dat kan natuurlijk ook. Dan passen we de houdingen voor je aan. We geven je aan welke houdingen geschikt voor je zijn of dat het een goed moment is om even uit te rusten.

Kids Yoga
Spelenderwijs kennismaken met yoga. Op basis van dierenhoudingen en spelkaarten,  wordt je kind meer bewust van zichzelf. Soepel worden en zelfvertrouwen krijgen horen daar ook bij. Door yoga leert je kind zich te concentreren en rust te nemen. De ademhaling is een belangrijk onderdeel van de les. Door te werken met verschillende thema’s, blijven de lessen afwisselend.

Deze lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar.

Gebaseerd op Hatha Yoga.
Doelgroep: Kinderen

Tiener Yoga
Op een voor tieners passende manier kennismaken met yoga. Soepel worden, zelfvertrouwen krijgen en heel goed voor tieners. Door yoga leren ze zich te concentreren en rust te nemen.

Gebaseerd op Hatha Yoga.
Doelgroep: Tieners

Senior Yoga & Chair Yoga
Hebt u behoefte aan beweging, met respect voor de grenzen van uw lichaam? Dan is Senior Yoga of Chair Yoga iets voor u.

Tijdens de Senior Yogales doe we yogahoudingen speciaal voor senioren. Hierbij houden we rekening met de lichamelijke mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers. Als dat nodig is, passen we de houdingen aan. Zodat de houding haalbaar is én nuttig blijft. Iedere deelnemer doet houdingen die bij zijn of haar lichamelijke gesteldheid passen.
Deelnemers die gebruik maken van een rollator, rolstoel of scootmobiel, volgen de les op een stoel. Tijdens deze Chair Yoga worden de houdingen aangepast naar een variatie die op of met een stoel worden gedaan.

Chair Yoga kunnen ook op locatie gegeven worden, zoals bijvoorbeeld in een zorgcentrum. Wij werken hierin bijvoorbeeld samen met Vivantes.

Gebaseerd op Hatha Yoga en Restorical Yoga.
Doelgroep: Senioren en mensen met een lichamelijke beperking.

Maatwerk

Privéles
Bij een privéles is alle aandacht gericht op jouw yogabeoefening en practicedoelen. Je krijgt meer persoonlijk advies en begeleiding bij de houdingen. Een privéles is ideaal als je je meer wilt verdiepen in bepaalde houdingen, lesvormen of extra aandacht wilt als je een beperking hebt. Deze lessen worden in overleg gepland en staan niet op het lesrooster.

Company Yoga & Mindfulness
Investeren in de lichamelijke en mentale gezondheid van uw medewerkers? Biedt als werkgever dan yoga aan!
Yoga en Mindfulness helpen mensen omgaan met stress en stressklachten. Hierdoor leren mensen beter naar hun lichaam te luisteren. Je kunt hiermee klachten veroorzaakt door stress voorkomen en verminderen. Tevens maakt het re-integreren op de werkvloer na een ziekteperiode gemakkelijker.

Werknemers kunnen voor Company Yoga terecht in Stein bij Studio Souplesse of bij u op locatie.
Neem contact op voor meer informatie en bekijk of de vergoeding van deze vorm van bedrijfsfitness onbelast is.

Extra’s