Nieuws

Maandthema oktober: Tibetaanse Yoga

Volgens de verhalen bedachten Boedhistische monniken in Tibet een serie oefeningen die vitaliserend en verjongend werkt. Tegenwoordig worden deze oefeningen vaak “De 5 Tibetanen” genoemd.

Wanneer je een maand lang de serie beoefent, merk je de vooruitgang. De oefeningen gaan je beter af en voelen steeds prettiger aan.

In deze serie oefeningen komen bijna alle spiergroepen en soorten bewegingen aan bod. De oefeningen werken positief op onze energiebanen, ook wel nadi’s of meridianen genoemd.

Naast de “5”, doen we ook een aantal oefeningen uit de Kum Nye, oftewel Tibetaanse Yoga. Je merkt dat deze oefeningen speciaal uitgewerkt zijn voor je energie. Doe lekker mee en geniet van je energie!

Door |donderdag, 3 oktober 2019|

21 september: Officiële opening

We zijn enorm trots op onze nieuwe studio. En dat vieren we graag met jou!
Daarom hebben we op zaterdag 21 september tussen 13.00 en 17.00 uur de officiële opening. Je kunt eens komen rondkijken, kennismaken, een les meedoen, een klankschalensessie ervaren… En natuurlijk hebben we ook wat lekkers te drinken en kleine versnaperingen.

Door |maandag, 9 september 2019|

Maandthema september: Balans

Balans…
We willen het zo graag…
We streven en zoeken ernaar…
En soms zijn we uitgeput van het uit balans zijn…

Deze maand staat helemaal in het teken van balans. Balanshoudingen, oefeningen waar je helemaal van in balans komt en ook oefeningen die je (even) uit balans en je comfortzone brengen. Laat het je lekker aanleunen op de mat en merk dat je naast de mat beter in balans bent.

Door |maandag, 9 september 2019|

Yes! We zijn verhuisd! Kelderstraat 41 Stein

Eindelijk is het dan zover… De nieuwe studio is klaar!
En we zijn er enorm trots op!
Een duurzaam gebouwde studio, met vloer- en wandverwarming. Een hypermoderne warmtepomp die ook kan koelen, een yogatuin, zonnepanelen en zelfs een duurzame watertap voor je theewater. Onze nieuwe studio is van alle gemakken voorzien. En we genieten van de lessen erin.

Zien we jou binnenkort ook? Je bent van harte welkom!

Kelderstraat 41 Stein

Door |maandag, 12 augustus 2019|

Studio Souplesse verhuist!

Je las al vanalles over onze nieuwe locatie…
En nu is het dan eindelijk zo ver… We nemen de nieuwe studio in gebruik!

Vanaf maandag 5 augustus volg je daar de lessen. Het adres is: Kelderstraat 41 te Stein.

Door |vrijdag, 5 juli 2019|

Thema juli en augustus: Summerflow

We vieren de zomer bij Studio Souplesse! Daarom is het thema “Summerflow”.
Heerlijke oefeningen die passen bij jouw zomergevoel: geen gestress, vooral veel genieten!
Kom lekker tot jezelf met de Zonnegroet, oftewel Surya Namaskar. Werk aan de finesses in de stevige krijgerhoudingen en lounges.

En worden we getrakteerd op tropische temperaturen? Dan passen we het tempo aan en gunnen onszelf de nodige rust en verkoeling.

Door |vrijdag, 5 juli 2019|

Thema juni: Schouders en borst

In mei hebben we onze heupen losgemaakt en energie voor het voorjaar opgedaan.

In juni maken we nog meer ruimte in ons lichaam. We werken aan de schouders, borst en armen. Daar horen spierversterkende asana’s bij en bijvoorbeeld ook hartopeners. Geef je lekker over aan de flow deze maand. En volg je hart, want dat klopt!

Door |maandag, 3 juni 2019|

Nieuwe studio

Wij bouwen ijverig aan een nieuwe yogastudio. Deze studio is gevestigd aan de Kelderstraat 41 te Stein.
En is van allerlei duurzame gemakken voorzien. Denk aan zonnepanelen, vloer- en wandverwarming en een yogatuin… Het wordt steeds mooier!

Inmiddels zijn we in de laatste fase van de bouw. Er moet nog veel gepoetst, geschilderd en gelakt worden. En we wachten vol spanning op de vloer voor in de lesruimte. En natuurlijk zijn er dan nog afrondende werkzaamheden zoals verhuizen, lampen ophangen enz…

Op de facebook- en instagrampagina van Studio Souplesse plaatsen we regelmatig nieuwe foto’s. Dus als je nieuwsgierig bent, neem daar alvast een kijkje!

We hopen in juni en juli de werkzaamheden klaar te krijgen en na de zomervakantie te starten in de nieuwe studio.

Wil jij graag komen helpen met poetsen, schilderen, lakken, verhuizen? Héél graag! Neem dan contact op met Rachel.

Door |maandag, 3 juni 2019|

Nieuw bij Studio Souplesse

Bij Studio Souplesse staan we niet graag stil… We blijven ons ontwikkelen om jou de beste lessen te geven. Dat betekent dat we regelmatig bijscholing volgen. Hieronder de laatste nieuwtjes:

In april hebben de docentes Anne-Bell, Linda, Monique, Peggy en Rachel de opleiding Yoga Nidra Teacher met goed succes afgerond. Je kunt al van deze diep ontspannende yogavorm proeven in de maanden mei en juni. Na de zomervakantie plannen we weer een aantal nieuwe lessen in. Yoga Nidra, zoveel ontspanning gun je jezelf.

Anne-Bell is gestart met de opleiding Meditatiedocent.

Monique start met de opleiding voor Tieneryogadocent.

Linda is bezig met de opleiding Kinderyogadocent.

Rachel was afgelopen mei in Berlijn voor de opleiding tot Hormon Yoga Therapy Teacher. Zij heeft deze opleiding en de 3 bijbehorende examens met succes afgerond. HYT is speciaal ontwikkeld om de klachten die wij vrouwen hebben van onze hormoonhuishouding te verminderen. Denk aan verminderde vruchtbaarheid, PMS, menstruatieklachten, overgangsklachten, menopauzeklachten, emotioneel instabiel, opvliegers, slaapproblemen… Waarschijnlijk kun je zelf nog wel wat voorbeelden noemen. Wil je weten wat HYT voor jou kan doen? Binnenkort plannen we een proefles. Zodat je de oefeningen zelf kunt ervaren en vragen kunt stellen. Na de zomervakantie plannen we een vaste les in het weekschema.

 

Door |maandag, 3 juni 2019|

Maandthema november: Herfst

De herfst is officieel gearriveerd!  Daarom doen we deze maand oefeningen die juist lekker aanvoelen als het stormt, regent en de blaadjes van de bomen waaien. De natuur houdt nog even grote schoonmaak voor ze aan haar winterrust begint. En wij doen lekker mee! Dus laat alles maar lekker los… Inademend voel je de ruimte, uitademend laat alles los dat niet (meer) bij jou hoort…

Door |donderdag, 1 november 2018|